Jubileum

TC Melissant viert dit jaar haar 60-jarig jubileum

De tennisclub van Melissant is maar wat trots dat zij zich de oudste tennisvereniging van ons eiland mag noemen. Op 1 juni 1955 werd een gedeelte van de speelweide afgestaan om een tennisbaan aan te leggen. Burgemeester van Heijst hield de openingsspeech waarin hij zich verheugd verklaarde over deze aanwinst voor Melissant en voor het gehele eiland.

Vanaf deze tijd hebben velen een balletje geslagen en heeft de tennisclub mede daardoor een rijke geschiedenis. Als we over de “goeie oude tijd” praten, passeren veel namen de revue, weet je die……sloeg altijd van die hoge ballen of  …….. die keek meer naar de tennisleraar dan naar de tennisbal………… en ga zo maar door. Gezelligheid heeft altijd hoog in het vaandel gestaan er zijn dan ook veel leuke en gezellige toernooien gespeeld. Het open toernooi was  in de hele omgeving bekend , de keuken van de vereniging had in de jaren 70/80 wel genomineerd kunnen worden voor een Michelin ster. Zelfs een paar dames uit Rotterdam die in Ouddorp een caravan hadden werden bij Melissant lid omdat ze dan via onze vereniging  competitie konden spelen. Sportief en gezellig is altijd wel het motto geweest!

De vereniging had in 1955 de beschikking over één baan zonder verlichting. Tegenwoordig heeft onze club vier verlichte banen en sinds een aantal jaren heeft de vereniging ook zes jeu de boules banen. Het clubhuis heeft dit jaar een metamorfose ondergaan en is nu ook geheel rolstoelvriendelijk.

Al met al zijn wij nog steeds met z’n allen trots op ons bestaan en hopen dat we er dit jaar een heel mooi jubileumjaar van kunnen maken. Hierover volgt nog verder informatie en u kunt natuurlijk de website van TC Melissant bezoeken om op de hoogte te blijven. Voor kinderen en volwassenen die in dit jublileumjaar lid worden hebben wij een heel leuk aanbod.

De vereniging  heeft ook  een speciale jubileumeditie van het tennisclubblad uitgebracht. Hierin staan leuke verhalen en (oude) foto’s.

Wil je een editie bestellen, mail dan naar dropshot@tcmelissant.nl. Je kunt ook telefonisch contact opnemen met Jeanet de Vogel voor meer informatie via 0187-602851.

********************************************************************************

 HOOFDSPONSOR:

 SPONSORS :

 

Sporthuis de Bont