Nieuwe leden

T.C. Melissant is een kleine en gezellige tennisvereniging in Melissant. Onze vereniging heeft 4 gravelbanen en met in totaal 75 leden is er op ons park dagelijks voldoende ruimte om te spelen. De banen zijn zeven dagen per week geopend. Daarnaast beschikken we over 6 jeu de boules banen waar onze 25 leden wekelijks met veel plezier gebruik van maken. Voor nieuwe leden hebben we de belangrijkste informatie op een rijtje gezet.

Tennisseizoen
Het tennisseizoen begint elk jaar rond 1 april met het openingstoernooi. De exacte datum van het openingsseizoen wordt gecommuniceerd per mail. Na dit toernooi zijn de banen iedere dag geopend. Aan het eind van het jaar (november/december, afhankelijk van de eerste nachtvorst) worden de netten van de banen gehaald en is helaas het seizoen ten einde.

Actielidmaatschap
Ben je lid geworden van de tennisclub door een actie, dan wil dit zeggen dat deze actie eenmalig is. Het is dus niet mogelijk om het lidmaatschap op te zeggen en bijvoorbeeld een jaar later weer lid te worden tegen het dan geldende actietarief. Wil je toch opnieuw lid worden, dan zullen wij de normale contributie in rekening brengen.

Baanreserveringen
Elk lid ontvangt na betaling van de contributie een op naam gesteld pasje. Met dit pasje mag je meedoen aan de competitie en toernooien. Via een app op je telefoon, de KNLTB.ClubApp, heb je de mogelijkheid om digitaal een baan te reserveren. Daarnaast kun je via deze app het laatste nieuws rondom de vereniging volgen. De banen kunnen worden gereserveerd in tijdsbestekken van 1 uur. Ook op de vereniging zelf heb je de mogelijkheid om een baan te reserveren. Direct bij binnenkomst in de kantine, aan de rechterkant, hangt een scherm. Hier kun je met je ledenpas gemakkelijk een baan reserveren.

LET OP: Bij aanmelding krijg je van de club een mail met een link ‘wachtwoord vergeten’. Via deze link kan je een wachtwoord aanvragen voor de Club App.

Sleutel van kantine en lichtmasten
Als lid bestaat de mogelijkheid een sleutel van de kantine te ontvangen (één sleutel per gezin). Hiermee is het tevens mogelijk de lichtkast te openen om de baanverlichting te ontsteken. Dit is de bruine kast die bij de bar hangt. In de kast zitten twee knoppen. De ene knop is voor de verlichting op baan 1 en 2, de andere knop is voor de verlichting op baan 3 en 4. Mocht het zo druk zijn met tennisliefhebbers dat het gewenst is alle verlichting aan te doen, dan verzoeken wij om de knoppen niet allebei tegelijk om te draaien, maar even te wachten met de tweede knop.
Voor het in bezit krijgen van een sleutel wordt een waarborgsom van € 15,– in rekening gebracht. Bij inlevering van de sleutel wordt de waarborgsom terug gegeven. Dit kan zowel contact als via bankoverschrijving. De telefoon (die je kan gebruiken voor noodgevallen) is ook te vinden in de lichtkast. Er worden geen sleutels afgegeven aan jeugdleden.

Juist gebruik van materialen
Het is verplicht om tijdens het tennissen tennisschoenen met de juiste zool te dragen. Zo blijft de kwaliteit van onze banen gewaarborgd. Ook is het van belang dat de banen na iedere partij geveegd worden. Je dient te slepen in een rondje, van buiten naar binnen. Zo blijft al het gravel op de baan. De sleepnetten hangen aan de achterkant van de banen

Sproei-installatie
We zijn blij dat we als vereniging een sproei-installatie hebben. De sproeier begint op baan 1 en gaat zo door naar baan 4. Voordat de sproeier begint gaat er een sirene, zodat je weet dat je de baan dient te verlaten. Je hebt dan twee minuten om de baan te verlaten. Als je na het sproeien weer wilt gaan tennissen, dien je te wachten totdat al het water door de baan opgenomen is en er geen plassen meer te zien zijn.

Introducés
Als lid mag je (per jaar) drie keer iemand introduceren. Hiervoor moet een bedrag van € 2,50 worden betaald aan degene die op dat moment bardienst heeft. Indien er geen bardienst aanwezig is, dien je de € 2,50 over te maken naar ons rekeningnummer.

Tennisles
Voor meer informatie over de tennislessen kun je contact opnemen met één van de bestuursleden of via [email protected].

Oefenkooi
Naast ons clubhuis is de oefenkooi te vinden. Deze is altijd open, dus oefenen kan altijd.

Competitie
T.C. Melissant doet jaarlijks mee aan de Voorjaars- en Najaarscompetitie van de KNLTB. We hebben een dames- en herenteam op de vrijdagavond. Daarnaast zijn er ook op andere dagen mogelijkheden. Lijkt het je leuk om ook competitie te spelen? Mail naar onze Verenigingscompetitieleider Pieter Both [email protected].

Toernooien
Jaarlijks organiseren wij in week 27 ons Open Toernooi. Een week vol tennis, lekker eten, sportiviteit en gezelligheid! Ook verenigingen in de buurt organiseren jaarlijks een toernooi. Je kunt hiervoor aanmelden via mijnknltb.nl.

Onderlinge toernooien
We organiseren regelmatig onderlinge toernooien. Informatie over deze activiteiten wordt verspreid via de mail. De toernooien die we organiseren zijn voor alle speelsterktes. Voor de jeugdleden organiseren we speciale jeugdtoernooien.

Tennisschema’s
Binnen de vereniging wordt actief getennist met dank aan vooraf ingedeelde schema’s. Zo zijn er poules op maandag (mix), woensdag (heren) en donderdag (mix). Aan het begin en in het najaar worden deze schema’s ingedeeld door één van onze leden. Het niveau is toegankelijk voor iedereen. Je kunt zelf je beschikbaarheid aangeven. Wil je ook in het schema? Mail naar [email protected].

Jeu de Boules
Achter de tennisbanen liggen met ingang van het tennisseizoen 2007 zes jeu de boules banen. Jeu de boules kan door werkelijk iedereen (man/vrouw, jong/oud, wel/niet sportief) en bijna overal worden gespeeld. Kortom een sport voor iedereen. Een speler heeft 3 ballen en de bedoeling van het spel is om zo dicht mogelijk bij de bud te gooien. Er wordt in 2 groepen tegen elkaar gespeeld. De groep die na het gooien van alle ballen het dichts bij de bud ligt, krijgt de punten. De groep die het eerst 13 punten heeft verzameld heeft het spelletje gewonnen. Er wordt daarna gestart met een volgend spelletje. Gezelligheid staat voorop. Om gebruik te kunnen maken van de jeu de boules baan moet men lid worden van de jeu de boules club. Een lidmaatschap kost € 40,–.

Opzeggen van het lidmaatschap
Opzeggingen van het lidmaatschap dienen voor 31 december voorafgaand aan het nieuwe tennisseizoen binnen te zijn bij de ledenadministratie. Indien dit het geval is, wordt het lidmaatschap zonder kosten beëindigd. Voor opzeggingen die in de periode tussen 1 januari en 31 maart voorafgaand aan het nieuwe tennisseizoen worden ontvangen, is afgesproken dat een kostenvergoeding in rekening wordt gebracht die € 27,50 bedraagt. Opzeggingen die na 1 april worden ontvangen, kunnen niet meer worden gehonoreerd. Dit betekent dat de opzegging ingaande het volgende tennisseizoen wordt geaccepteerd en dat voor het betreffende tennisseizoen de normale contributie en eventuele afkoopbedragen in rekening worden gebracht. Bij onduidelijkheid/vragen over de contributie kan altijd contact worden opgenomen met de ledenadministratie.

Vragen of meer informatie?
Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact op met één van de bestuursleden en stuur een mail naar [email protected].

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 187 601 515

Adres

Binnenweg 72
3248 AG Melissant

KVK-nummer

40321886